Please select your page

Покрајински омбудсман уручио књиге за децу у вртићу у оквиру ОШ ''Хуњади Јанош'' у Чантавиру

Књиге на поклон деци Вртиц ЦантавирПокрајински заштитник грађана – омбудсман поклонио је данас пакет књига и сликовница за децу која похађају вртић у оквиру Основне школе „Хуњади Јанош“ у Чантавиру. Књиге је уручио покрајински омбудсман проф. др Зоран Павловић.

Покрајински заштитник грађана је током претходних година реализовао низ сличних активности те и на овај, симболичан начин, даривањем књига, Омбудсман жели да читање учини доступним свој деци и подигне свест о значају читања детету и са дететом од најранијих дана. 

Покрајински заштитник грађана истиче важну улогу васпитача у првим корацима формирања дечије личности, те је посета вртићу била повод и да непосредно чује њихова мишљења, ставове, искуства и проблеме са којима се суочавају.

Уручењу књига су поред покрајинског омбудсмана проф. др Зорана Павловића присуствовали и председник скупштине Града Суботице Балинт Пастор, заменица покрајинског заштитника грађана за равноправност полова Снежана Кнежевић, чланица Градског већа Града Суботице задужена за област туризма, инвестиција и међународну сарадњу Харгита Ерчи и саветник у Покрајинском заштитнику грађана Стефан Тодоровић.

Омбудсман планира да у наредном периоду уручи књиге за децу у вртићу ''Лалице'' у Стапару, вртићу „Дуга“ у Шангају и за децу у вртићу „Вчиелка“ у Бачком Петровцу.