Please select your page

Полазници девете класе Високих студија безбедности и одбране у посети Покрајинском омбудсману

Полазници високих студија безбедности у посети Покрајинском омбудсмануПолазници девете класе Високих студија безбедности и одбране посетили су, у уторак 18. фебруара 2020. године, Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана. Покрајински омбудсман проф. др Зоран Павловић упознао је полазнике са улогом, овлашћењима и начином поступања овог органа у заштити и унапређења људских и мањинских права.

Високе студије безбедности и одбране представљају организацијску целину у Школи националне одбране Универзитета одбране у Београду, у којој се једном годишње реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника Министарства одбране. Полазници Високих студија безбедности и одбране су високи функционери других министарстава и агенција Владе Републике Србије, Народне скупштине Републике Србије и других држава из региона.

Основни циљ Високих студија безбедности и одбране је образовање и припрема полазника из Републике Србије и земаља региона за преузимање високих дужности у систему националне безбедности. У 9. класи Високих студија безбедности и одбране су сем полазника из Републике Србије и ове године полазници из других држава, и то из Босне и Херцеговине и Демократске Народне Републике Алжир.

Полазници високих студија безбедности у посети омбудсману