Please select your page

Посета омбудсмана из региона

Посета омбудсмана из регионаПокрајински заштитник грађана – омбудсман проф др. Зоран Павловић разговарао је данас са учесницима тродневног стручног скупа који се, у организацији Заштитника грађана Новог Сада, у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији, Покрајинским заштитником грађана и Удружењем омбудсмана Србије. одржава у Новом Саду.

Учеснике скупа: Наталиу Фере Гиро, заменицу омбудсмана Барселоне (Шпанија), Волфганга Шлоа, заменика омбудсмана Западне Помераније (Немачка), Виториа Гаспариниа, из Канцеларије омбудсмана Тоскане (Италија), Жозефа Зигела, омбудсмана из Тирола (Аустрија) и Марину Попов Иветић, Заштитницу грађана Новог Сада, професор Павловић је упознао са организацијом и надлежностима Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, његовим активностима на ефикасној заштити људских права, актуалним пројектима и сарадњом са локалним, као и са  омбудсманима у региону.

Окупљени у Новом Саду, представници локалних и регионалних омбудсмана разговараће данас и сутра о историјату својих институција, законским процедурама, као и случајевима типичним за рад институције омбудсмана.

Посета омбудсмана из региона