Please select your page

Омбудсман проф. др Зоран Павловић на Међународној конференцији „Specto“

фото

Покрајински заштитник грађана – омбудсман проф. др Зоран Павловић учествовао је на Међународној конференцији „Specto“, која је 13. и 14. септембра 2018. године одржана у Темишвару у Румунији, у организацији Западног универзитета у Темишвару и Конфедерације Европске уније за пробацију.

Тема овогодишњег седмог издања овог престижног скупа била је посвећена положају грађанки и грађана који уживају посебну заштиту и мерама за остварење њихових права. Професор Павловић је своје излагање посветио имплементацији Конвенције Савета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици, те кроз образлагање многих изазова који су пратиле овај процес у нашој земљи, нарочито нагласио улогу и значај независних институција.

Покрајински омбудсман ће и ове године учествовати у светској кампањи 16 дана активизма против насиља над женама, а као институција која већ 14 година управља координационим тимом Мреже „Живот без насиља“, наставити и ову традицију започету сада већ давне 2004. године.