Please select your page

Суботица: Промоција зборника „Национални савети националних мањина и култура 2”

Зборник радова „Национални савети националних мањина и култура 2", посвећен актуелним питањима везаним за положај Националних савета националних мањина у Србији, промовисан је јуче и у Градској кући у Суботици.

Једна од уредница зборника,заменица Покрајинског омбудсмана Ева Вукашиновић, изјавила је да се зборник бави културом унутар Националних савета националних мањина, као и конкретним проблемима тих заједница.

„Он се бави културом у ширем смислу, плурализмом мишљења и другим аспектима остваривања и унапређивања права Националних мањина", рекла је Вукашиновић.

О зборнику су овом приликом горовиле још и ауторке текстова др Катинка Беретка и мр снежана Илић, а Мирослав Кевежди говорио је о њему са аспекта уредника. Међу ауторима текстова сабраних у Зборнику су још и др Алпар Лошонц, др Душко Радосављевић, др Дубравка Валић Недељковић, др Свенка Савић, Зоран Таировић, мр Вероника Митро, мр Снежана Илић, Ненад Ђурђевић, Нина Јанић, Јелена Перковић и друге стручњакиње и стручњаци.

Аутори су поручили да би овај зборних требао да послужи као подстицај и увод за дебату о културним политикама, њиховим циљевима, институционалној инфраструктури и до сада постигнутим резултатима.

Домаћин промоције био је Заштитник грађана Града Суботице, а зборник је настао кроз сарадњу Завода за културу Војводине и Покрајинског омбудсмана.

Извор: www.rtv.rs

Фотографија: www.subotica.com