Please select your page

Скуп локалних омбудсмана у Шапцу

Анико Мушкиња Хајнрих, покрајинска омбудсманка и Ева Вукашиновић, заменица за права националних  мањина, учествовале су,  крајем прошле недеље, на стручном скупу који је, у организацији Удружења локалних омбудсмана Србије, одржан у Шапцу.
 
Интересовање покрајинског и локалних омбудсмана било је фокусирано на проблеме у раду јавних предузећа за одржавање стамбених зграда, на поступање јавних предузећа, управа и установа  по жалбама грађана, на ограничење права својине због експропријације, раду комуналне полиције, те збрињавању напуштених паса и мачака, обавезама локалних самоуправа и накнади штете настале услед уједа паса. 
 
Програмом рада била је предвиђена и расправа о проблемима извршења закључака о рушењу нелегално изграђених објеката, али је расправа о овој теми изостала. По мишљењу омбудсмана, реч је о проблему који захтева и више времена за расправу, и квалитетнију припрему. 
 
Ева Вукашиновић, заменица Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, задужена је да за идући скуп припреми уводно излагање о овом проблему, као и предлоге којима би се грађанима олакшало остваривање њихових права.