Please select your page

Сертификати о обављеној практичној настави за студенте Правног факултета

Заменица покрајинског омбудсмана Ева Вукашиновић јуче је на Правном Факултету у Новом Саду уручила сертификате студентима и студенткињама који су током школске 2014-2015. године практичну наставу похађали у Покрајинском заштитнику грађана - омбудсману. Том приликом заменица је у разговору са студентима указала на значај правовременог стицања увида у рад независних институција за заштиту људских права за образовање будућих правника и правница, без обзира на то којом граном права ће се касније професионално бавити.

Током школске 2014-2015. године практичну наставу у Покрајинском омбудсману похађало је укупно 20 студената и студенткиња треће године. Студенти су се током праксе упознали са надлежностима и делокругом рада институције, као и правним оквиром њеног поступања и имали прилику да науче какав је поступак институције по притужбама грађана и грађанки. Осим тога, студенти су присуствовали раду стручне службе са странкама и за потребе студија анализирали одабране случајеве, односно предмете по којима је Покрајински омбудсман поступао.

Програм практичне наставе студената и студенткиња спроводи се на основу Протокола о сарадњи између Правног факултета у Новом Саду и Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана закљученог 2013. године. Овај програм студентима омогућава да у оквиру предмета Управно право стекну нова и провере стечена теоријска и практична знања из наставних предмета са Катедре за јавно право.