Please select your page

Састанак покрајинског омбудсмана и представника Омбудсмана Каталоније

У четвртак, 9. јуна одржан је састанак представника Покрајинског омбудсмана и Омбудсмана Каталоније. Састанку су присуствовали Анико Мушкиња Хајнрих, покрајинска омбудсманка, Стеван Арамбашић, заменик покрајинског омбудсмана и Аранча Дијас, координаторка међународних пројеката Омбудсмана Каталоније. Тема састанка била је реализација пројекта бесплатне правне помоћи у Војводини који Омбудсман Каталоније спроводи са Покрајинским секретаријатом за локалну самоуправу и међурегионалну сарадњу и Адвокатском комором Војводине.

 

Анико Мушкиња Хајнрих истакла је да је пројекат бесплатне правне помоћи веома важан за грађане/ке Војводине и да упркос проблемима који постоје у његовој реализацији треба настојати да се такав вид пружања правне помоћи  учини функционалнијим и ефикаснијим. Омбудсманка је такође навела да ће институција Покрајинског омбудсмана наставити да врши мониторинг спровођења пројекта, а у оквирима својих надлежности вршиће и контролу рада јединица локалних самоуправа у области пружања бесплатне правне помоћи.

Координаторка међународних пројеката Омбудсмана Каталоније, Аранча Дијас, нагласила је да ће та институција у цилју ефикасније реализације пројекта све расположиве податке ставити на располагање Покрајинском омбудсману. Дијас је и напоменула да је сарадња свих актера у оквиру пројекта пружања бесплатне правне помоћи од клјучне важности за остваривање и заштиту лјудских права свих грађана/ки Војводине.