Please select your page

Десетогодишњица фестивала о људским правима

ДСЦ 5564Покрајински омбудсман је, руководећи се својом мисијом, подржавао Фестивал о људским правима – Вивисект фест, као вид промовисања људских права реакла је заменица Покрајинског омбудсмана Даница Тодоров приликом отварања изложбе коју је организовао ВИВИСЕКТ фест у сарадњи са Студентским културним центром у Новом Саду, 26. јануара у простору Клуба Фабрика.

Као институција која се на различите начине ангажује на промовисању људских права, имали смо привилегију да учествујемо у манифестацији по много чему једниственој на овим просторима, рекла је заменица Тодоров и између осталог указала на то да људска права и слободе често узимамо здраво за готово, па не видимо изазове са којима се данас суочавају многи људи широм света у остваривању основних људских права, па ни то да сви имамо одговорност за поштовање људска права и њихово остваривање у свакодневном животу, како би у њима могао да ужива сваки човек, жена и дете.

Јаз између света какав имамо и какав желимо понекад изгледа непремостив, али нада у то да је другачији свет, не само могућ, него остварив, постоји, а увек је изнова поткрепљују сви они који раде на унапређењу и развоју културе људских права и њиховој заштити, чему нарочито доприносе уметници и медији, изложбе и филмови, али и пројекти попут Вивисецт фестивала, рекла је између осталог заменица Даница Тодоров.

На изложби поводом десетогодишњице Вивисект фест-а приказане су фотографије са изложбе посвећене Декларацији о људским правима, затим, оне под називом "Пали анђели комунистичке идеологије" и "Људи са маргине".