Please select your page

Уручене награде новинаркама

2014-10-20 11.27.21Новинаркама Виолети Јованов Пештанац, Владимири Дорчовој Валтнеровој и Тијани Јанковић данас су у Скупштини АП Војводине уручене награде за најбољи медијски прилог о теми „Учешће жена у остваривању права националних мањина“. Оне су, по оцени жирија, својим медијским прилозима, креативношћу и оригиналношћу, допринеле подизању свести јавности о значају родне равноправности у области права националних мањина и афирмисању улоге жена у националним саветима националних мањина.

Задовољни смо квалитетом прилога, али не и бројем учесника на конкурсу, изјавила је на додели награда покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих. Новинари морају, по њеном мишљењу, показати више интересовања за положај жена у друштву. У мањинским заједницама жене су заступљене тамо где се ради, али не и тамо где се одлучује, што је још једна потврда да нема разумевања за улогу жена, пре свега у националним саветима, а затим и у друштву.

2014-10-20 11.22.41У медијском простору Србије, улога жена се не види и не препознаје. Ако су у том простору и присутне, онда је то присуство у складу са традиционалном улогом жене као мајке, супруге, чуварке традиције и националног идентитета, истакла је Гордана Јанковић, шефица одељења за медије Мисије ОЕБС у Србији. Улога медија, по њеним речима, није само да информишу о ономе шта се свакодневно дешава, него је њихова улога и у томе да образују и предвиђају нове друштвене односе и обрасце.

  • Записник жирија о додели награде

Преузмите документа:
Download this file (Кратке биографије добитница.pdf)Кратке биографије добитница292 kB