Please select your page

ЈКП "Информатика" поступила у складу са мишљењем Покрајинског омбудсмана

3496325194д65195е54ф3ф381725969 ориг

Јавно комунално предузеће „Информатика“ Нови Сад донело је акт којим се регулише поступање запослених приликом закључења уговора о налогу са скупштинама станара и пријема задужења трошкова текућег и инвестиционог одржавања, хитних интервенција и прихода скупштине зграде, сагласно мишљењу омбудсмана да је јавно предузеће дужно да поступа са пажњом доброг стручњака и води рачуна да обавезе које преузима, односно налоге које врши у своје име, а за рачун скупштине зграде, одговарају законом утврђеним правима и овлашћењима скупштине зграде.

У поступку по представци грађана, Покрајински омбудман утврдио је могућност постојања злоупотребе овлашћења скупштине станара и повреде људских права, те је ЈКП „Информатика“ Нови Сад упутио мишљење у којем је садржан и предлог правила понашања ради унапређења рада и поступања са грађанима и спречавања злоупотреба.

У складу са законом, те мишљењем обудсмана, ЈКП „Информатика“ Нови Сад донело је Упутство бр. 2701/14 са применом од 25. фебруара 2014. године, којим је одређен начин на који ће запослени у јавном предузећу да извршавају одредбе општих прописа, приликом решавања ових питања.