Please select your page

Панел: Жене у униформи

најава сајтПокрајински заштитник грађана - омбудсман ће у понедељак, 22. септембра 2014. године од 11 до 13.30 часова у сали 1 Скупштине АПВ (Бановински пролаз бб) бити домаћин панела „Жене у униформи”.

Панел је једна од активности истоименог пројекта Фонда социјалне и демократске иницијативе (ФоСДИ). Циљ пројекта је побољшање положаја жена у секторима одбране и безбедности и промовисање вредности равноправности и једнаких могућности, а у складу са препорукама Комитета ОУН и резолуцијом 1325 Савета безбедности о спречавању дискриминације жена, под именом „Жене, мир, безбедност”.

Уводничарке и уводничари ће бити др Катарина Штрбац, пуковник Војске Србије, Драгана Петровић, експерткиња за родне политике, Јелка  Јовановић, уредница Новог магазина, Даница Тодоров, заменица покрајинског омбудсмана и Динко Грухоњић, председник Независног друштва новинара Војводине.

Предстојећи панели - први у Новом Саду, а други 24. септембра у Нишу - део су завршне фазе пројекта „Жене у униформи”. Током његове реализације произведен је и документарни филм о женама у војсци и полицији Србије, а који ће бити приказан и на панелима. Филм је раније већ приказан на РТВ Војводина и постављен је и на званичној интернет страници Министарства одбране Републике Србије. Регионална конференција у оквиру пројекта бавила се друштвеним стереотипима у вези са женама у секторима одбране и безбедности, њиховим представљањем у медијима, образовањем и могућностима за професионално напредовање. Значајан део конференције односио се и на примену Резолуције 1325, безбедносне и одбрамбене аспекте прикључења Републике Србије Европској Унији, као и на положај жена у постконфликтним друштвима.

Молимо медије да извештавају са овог догађаја.
Термин узимања изјава је непосредно пре догађаја од 10.30 до 11.00 часова.
За све додатне информације молимо позовите број 063/105-17-15.

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак