Please select your page

Најаве

Најава конференцијеПокрајински заштитник грађана – омбудсман организоваће у понедељак, 6. децембра, годишњу конференцију мреже „Живот без насиља“.

Конференција под називом „Подршка жртвама родно заснованог насиља – унапређење свеобухватне заштите“ одржаће се у Новом Саду са почетком у 10.00 часова (сала на 4. спрату ЈВП „Воде Војводине“, Булевар Михајла Пупина 25) и онлајн преко Зум апликације.

У раду конференције учествоваће представници центара за социјални рад, правосудних органа, здравствених и других институција и организација које се баве насиљем у породици и родно заснованим насиљем.

На овогодишњој конференцији говориће се о унапређењу нормативног и стратешког оквира у области родне равноправности и спречавања родно заснованог насиља и насиља у породици. Теме ће бити и насиље над вишеструко дискриминисаниим женама, насиље над старијим женама, медијско извештавање о родно заснованом насиљу, сексуално насиље над девојчицама и женама, као и рад са починиоцима насиља.

Покрајински заштитник грађана – омбудсман користи прилику да позове све заинтересоване да прате овај догађај.

На дан одржавања скупа, 6. децембра 2021. године, истом се може приступити преко следећег линка и приступне шифре:

https://us06web.zoom.us/j/84460672501?pwd=S0tWd0J0TUVRV3l4UlNqRGVQU3RUQT09

Meeting ID: 844 6067 2501

Passcode: ombudsman

Изјаве организатора конференције могу се узети двадесет минута пре почетка скупа.

Програм конференције можете погледати у прилогу.

Преузмите документа:
Download this file (агенда.pdf)Агенда конференције298 kB

Међународни дан толеранцијеПокрајински заштитник грађана – омбудсман обележиће 16. новембар, Међународни дан толеранције, пригодним догађајем са почетком у 10.00 часова путем зум-апликације.

Том приликом ће бити речи о толеранцији као потреби и реалности у савременом демократском друштву, представиће се пројекат Покрајинске владе под називом „Афирмација мултикултурализма и толеранције“, као и програми за очување, подстицање и развијање толеранције у АП Војводини, а представници пет организација ће презентовати своје пројекте у овој области.

Покрајински заштитник грађана – омбудсман користи прилику да позове све заинтересоване да прате овај догађај.

На дан одржавања скупа, 16. новембра 2021. године, истом се може приступити преко следећег линка и приступне шифре:

https://us06web.zoom.us/j/86108631830?pwd=cnoxYk5Wd0RIV2JmYXY5UlVOMGFwQT09
Meeting ID: 861 0863 1830
Passcode: ombudsman


Најава конференцијеПокрајински заштитник грађана – омбудсман и београдски Институт за криминолошка и социолошка истраживања организоваће, у четвртак и петак, међународну научно-стручну конференцију под називом Право на живот.

У раду конференције учествоваће припадници академске, научне и истраживачке заједнице, као и представници независних институција, локалних омбудсмана, центара за социјални рад, правосудних органа и других институција и организација које се баве људским правима.

Поред учесника из земље и Србији суседних земаља – Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Румуније и  Мађарске, на конференцији ће излагати и учесници из Аустрије, Италије, Шпаније, Норвешке, Русије, Кине, Јапана и Белорусије.

Као и ранијих година, на конференцији ће бити представљен Годишњак Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана у коме ће бити објављени радови учесника конференције.


Најава догађајаПокрајински заштитник грађана проф, др Зоран Павловић састаће се у четвртак, уочи међународне конференције „Право на живот“, са Амбасадором Јаном Братуом, шефом Мисије ОЕБС-а у Србији.

На састанку ће бити речи о текућим активностима Покрајинског омбудсмана, сарадњи две институције и плановима будућих активности.

У више наврата до сада, ОЕБС – ова Мисија у Србији је показивала разумевање за активности покрајинског омбудсмана и пружала снажну подршку његовом раду на промоцији и заштити људских права.

Амбасадор Јан Брату ће се, у уводном делу, обратити учесницима конференције, која се у четвртак и петак одржава у Новом Саду.


Стари у времену пандемијеКорона вирус је недискриминативан и погађа све категорије становништва. Његове последице, међутим, теже подносе особе чији је здравствени, односно имуни систем, компромитован. У већем ризику од заражавања су хронични болесници и наши старији суграђани.

У намери да фокусира јавну пажњу на положај старијих особа у старачким домовима за време пандемије, Покрајински заштитник грађана – омбудсман ће у уторак, 22. децембра, организовати округли сто на коме ће положај старијих особа бити тематизован из различитих перспектива.

Округли сто ће се одржати преко ZOOM апликације, а почеће са радом у 11 часова. Агенду округлог стола можете преузети из прилога.

Организацијом овог округлог стола Покрајински заштитник грађана – омбудсман настоји да да свој допринос јавној дебати о проблемима који снажно утичу на остваривање људских права.

Преузмите документа:
Download this file (Агенда - Старији у време пандемије - зивот у старацком дому.pdf)Агенда скупа406 kB

Последње најаве


Најчитаније вести


Медијски кутак