Please select your page

 Школа људских права 2022

ШКОЛА ЉУДСКИХ ПРАВА

Покрајински заштитник грађана – омбудсман и ове године ће, пети пут заредом, организовати школу људских права.

Школа људских права представља облик неформалног образовања о људским правима и намењена је ученицима и ученицама завршних разреда средњих школа, као и студентима и студенткињама факултета друштвено-хуманистичких наука из АП Војводине. 

Циљ Школе је да прошири знања младих људи о људским правима, да их подстакне да се за своја и права других људи енергично залажу, као и да својим активностима допринесу промоцији културе људских права.

Рад Школе ће се одвијати у виду предавања, дебата и радионица и у њеном раду ће учествовати стручњаци и стручњакиње из области људских права.

Школа људских права ће трајати три дана - у периоду од 23. до 25. августа и бесплатна је за полазнике и полазнице.

Покрајински заштитник грађана - омбудсман позива средњошколце/ке и студенте/киње да се пријаве и  учествују у раду школе.

Будући да је број полазника Школе ограничен на 20 учесника/ца, одабир кандидата/киња вршиће се по редоследу пријављивања.

Заинтересовани ученици/це и студенти/киње пријаве могу да поднесу путем имејла на pavel.domonji@vojvodina.gov.rs.

Све потребне информације о Школи могу се добити позивом на бројеве 021/487-4144 и 060/4243-800 - контакт особа је Павел Домоњи, саветник у Покрајинском заштитнику грађана – омбудсману.

Школа људских права се одржава захваљујући разумевању и подршци Мисије ОЕБС-а у Србији.

Ваши лични подаци биће коришћени искључиво у сврху остваривања комуникације између организатора и учесника/ца Школе људских права. По завршетку Школе људских права ваши лични подаци биће обрисани.


ИНФО

Основне информације о месту одржавања, датумима и сатници. (УСКОРО)


КОНТАКТ

Контакт особа: Павел Домоњи

Телефон: 021/487-4144

Мобилни: 060/4243-800

Имејл: pavel.domonji@vojvodina.gov.rs