Please select your page

Упитници

Упитник о ромским насељима (2022. година)

Покрајински заштитник грађана-омбудсман 2011. године спровео је истраживање о ромским насељима на територији АП Војводине. Циљ спроведеног истраживања је био да ова институција да свој допринос свеобухватном и детаљном сагледавању стања на територији покрајине  у вези са остваривањем једног од основних људских права, права на једнак приступ становању што подразумева стамбени смештај одговарајућег стандарда и за припаднике ромске заједнице.

Од спровођења истраживања и објављивања посебног извештаја Покрајинског заштитника грађана о ромским насељима на територији наше аутономне покрајине прошло је једанаест година. Имајући у виду протек времена, Покрајински заштитник грађана приступио је поновном прикупљању података о ромским насељима у намери да утврди тренутно стање, односно да ли се и шта променило у остваривању права на једнак приступ становању за становнике ромских насеља у протеклих десет година.

У прилогу се налази упитник о ромским насељима који је припремио Покрајински заштитник грађана. Упитник садржи 28 питања, као и мапу на којој је потребно да уцртате (приближну) локацију насеља у вашој јединици локалне самоуправе. Уколико на територији ваше јединице локалне самоуправе постоји више ромских насеља потребно је да попуните посебан упитник за свако насеље.

Попуњене упитнике потребно је да доставите Покрајинском заштитнику грађана до 31. јула 2022. године. 

За све додатне информације молимо вас да контактирате саветницу Нину Јанић Брусњаи на телефон 021/487- 41-44 или на е-маил: nina.janic@vojvodina.gov.rs.

Преузмите документа:
Download this file (Упитник о ромским насељима 2022.доцx)Упитник о ромским насељима20 kB
Download this file (Мапа.pdf)Мапа123 kB