Please select your page

Поводом Међународног дана деце оболеле од рака омбудсманка донирала крв

Поводом Међународног дана деце оболеле од рака омбудсманка донирала крвМеђународни дан деце оболеле од рака се обележава сваког 15.фебруара, од 2002. године, са циљем подизања свести о овој болести и да она неретко погађа и најмлађе.

Као и претходних година, централну организацију обележавања овог дана спроводи организација НУРДОР у сарадњи са Заводом за трансфузију крви, у више градова у Републици истовремено.

Покрајинска заштитница грађана - омбудсманка доц. др Драгана Ћорић је присуствовала обележавању овог значајног дана и одазвала се позиву Завода за трансфузију крви, те донирала крв.

Током спровођења ове акције у Новом Саду, више од 60 грађана и грађанки је донирало крв у покретној амбуланти Завода за трансфузију на Тргу Слободе у Новом Саду, а више од 30 у самом Заводу за трансфузију.

Омбудсманка овим путем позива и све друге грађане и грађанке , који су у могућности да се донацијом крви укључе у сталну акцију спасавања живота људи, будући да су залихе крви, неопходне за бројне медицинске интервенције, изузетно мале, и покривају просечне потребе до пар дана највише.

Информације о начину донирања крви се могу добити на сајту Завода: www.transfuzija.rs