Please select your page

Одржана радионица са члановима и чланицама ученичких парламената

1Данас је у Новом Саду одржана радионица са ученицима, чланицама и члановима ученичког парламента, коју су заједнички организовали Покрајински заштитник грађана – омбудсман и Центар за права детета, а на тему: „Прикупљање мишљења деце у процесу израде Националног плана акције за децу“. 

Радионица је за циљ имала прикупљање мишљења деце о могућим начинима унапређивања њиховог живота у Србији, квалитета бриге и заштите деце од свих облика насиља и дискриминације, унапређења бриге о здрављу деце, као и приликама које би допринеле квалитетнијем начину провођења слободног времена деце. Прикупљена мишљења ће бити достављена Савету за права детета Владе Републике Србије и радној групи задуженој за креирање новог Националног плана акције за децу. Радионици су присуствовали ученици из основних школа „Ђура Јакшић“, Каћ, „Мирослав Антић“, Футог, ОШ „Ђура Даничић“ и „Петефи Шандор“, Нови Сад, као и Гимназије „Светозар Марковић“ и Дома ученика „Бранково Коло“.

Радионица је реализована је у оквиру пројекта "Права детета у политикама и пракси", који Центар за права детета реализује у сарадњи са Save the Children International и уз финансијску подршку Владе Шведске.

 

9

8

6

2345