Please select your page

Грађани Руме озбиљно схватају улогу Покрајинског заштитника грађана

07082014346Анико Мушкиња Хајнрих, покрајински заштитник грађана – омбудсман и Ева Вукашиновић, заменица задужена за заштиту права националних мањина, боравиле су јуче у Руми, где су у згради општине примале представке грађана, а потом ипосетиле Центар за социјални рад..

Да грађани озбиљно схватају улогу Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана сведочи и број примљених представки. Притужбе грађана односиле су се на проблеме у остваривању права на инвалидску пензију, набавку лекова, бањско лечење, комуналне и проблеме са централним грејањем, нетранспарентну доделу средстава по конкурсу из области спорта, као и на понашање члана савета месне заједнице.

Боравак у Руми Анико Мушкиња Хајнрих и Ева Вукашиновић искористиле су и да би се, у разговору са челницима локалне самоуправе, директорицом Центра за социјални рад и њеним сарадницама, упознале са проблемима са којима се сусрећу у раду. У разговору је истакнуто да постоји спремност да се грађанима помогне и да грађани, у највећем броју случајева, с правом захтевају и очекују помоћ. Проблем је, међутим, у томе што су, због све мање средстава, те могућности веома лимитиране. 

Утисак Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана је да запослени у локалној самоуправи и Центру за социјални рад коректно обављају свој посао.