Please select your page

Посета Националном савету румунске националне мањине

Покрајински заштитник грађана - омбудсман, проф др. Зоран Павловић и заменица покрајинског заштитника грађана - омбудсмана за заштиту права националних мањина Ева Вукашиновић посетили су данас Национални савет румунске националне мањине, где их је примио његов председник Даниел Петровић са сарадницима. 

Циљ састанка био је да се са руководством Националног савета размотре могућности будуће сарадње, као и начини на које би институција Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана могла да допринесе његовом раду.

Као и приликом ранијих посета националним саветима националних мањина са седиштем на територији АП Војводине, реализованих почетком ове године, са председником Националног савета румунске националне мањине договорено је да ће Покрајинском омбудсману бити достављени предлози за наставак и евентуално проширење досадашње сарадње, која је оцењена као успешна и корисна. Посебна питања и активности којима ће у наредном периоду бити посвећена пажња су продукција за децу на језицима националних мањина непрофитног карактера, као и извештавање о остваривању права припадника националних мањина у контексту обавеза које наша држава има као потписница релевантних међународних докумената у области људских и мањинских права, али и у оквиру процеса приступања Европској унији.

Фотографија: Национални савет румунске националне мањине