Please select your page

Вести

Фото: Дан младих - темерин

Поводом обележавања 19. Међународног дана младих, 12. августа 2018. године Покрајински заштитник грађана – омбудсман учествовао је на трећем Сајму омладинског стваралаштва у Темерину. Сајам је организован од стране Канцеларије за младе Општине Темерин и Удружења грађана „Центар креативног окупљања Темерин“ у оквиру петог Темеринског омладинског фестивала – ТОФ 2018, у циљу промоције и афирмације младих, кретивних грађана из Темерина, Бечеја и Новог Сада.

У духу сарадње са младима и пружања подршке иницијативама младих да креирају и спроводе афирмативне програме, представник Покрајинског омбудсмана, заменик омбудсмана за права детета Милан Дакић обратио се присутним грађанима. Том приликом је изразио задовољство и захвалност организаторима што је у могућности да и на овакав, оргиналан начин, на скупу кретивних младих људи, представи рад институције и у разговору са младима, али и другим заинтересованим грађанима, продискутује о њиховим проблемима, начинима њиховог решавања и видовима међусобне сарадње у области заштите и унапређења положаја младих. Млади су значајан ресурс у раду институције, и многе сјајне идеје које су имплеметниране у рад институције потекле су од стране волонтера, приравника, студената и постдипломаца који су били на стручној пракси у Покрајинском омбудсману. Зато желимо да још више ослушкујемо младе, да њихове ставове и предлог, а пре свега њихову смелост, енергију и ону јединствену особину – неукалупљеност у поједине друштвене аршине искористимо као замајац у свом даљем раду, истакао је заменик.

Фото: Дан младих - ТемеринФото: Дан младих - Темерин

Фото: Дан младих - ТемеринФото: Дан младих - Темерин


Фото - Споразум о сарадњи

Данас је у Новом Саду, у просторијама Покрајинског омбудсмана, потписан Споразум о сарадњи Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана и Центра креативног окупљања из Темерина.

Споразум је закључен у циљу остваривања међусобне сарадње у области унапређења и заштите људских права, као и сарадње на промовисању омладинске политике и омладинског рада.
Посебна пажња у сарадњи две институције ће бити посвећена организацији и учешћу Покрајинског омбудсмана у организацији "Темеринског омладинског фестивала – ТОФ2018", који се већ пету годину заредом организује у Темерину и који окупља велики број младих и креативних људи.

Споразум су у име Покрајинског заштитника грађана омбудсмана потписали проф. др Зоран С. Павловић, покрајински омбудсман и Немања Обрадовић, председник удружења Центра креативног окупљања.


Фото

 Амбасадор Андреа Орицио, шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, разговарао је данас у Новом Саду са проф. др Зораном Павловићем, покрајинским заштитником грађана – омбудсманом.

Проф. Павловић је упознао амбасадора Орициа са радом Покрајинског омбудсмана, као и плановима институције у наредном периоду. На састанку је договорено да се успешна сарадња Покрајинског заштитника грађана и Мисије ОЕБС-а у Србији, ојача и у области образовања у сфери људскиха права.


Представнице Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана Анико Ширкова, заменица и Јагода Вјештица, виша саветница, посетиле су данас Окружни затвор у Зрењанину.

Посета је реализована у оквиру редовних активности Националног механизма за превенцију тортуре. Током трајања посете, чланови тима су се упознали са смештајним условима, третманом, безбедношћу, здравственом и правном заштитом затвореника, као и њиховим активностима.

Ово је прва посета Националног механизма за превенцију тортуре Окружном затвору у Зрењанину. Посета је почела разговором са руководством затвора, а завршила се изношењем опсервација чланова тима о уоченим недостацима и предлозима како да се уочени недостаци ефикасно отклоне. 


Данас је у Новом Саду, у просторијама Покрајинског омбудсмана, потписан Споразум о научно- техничкој сарадњи Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана и Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду.

Споразум је закључен у циљу остваривања сарадње две институције у области научно-образовне делатности. Сарадња ће се одвијати преко заједничких наступа приликом аплицирања и реализације пројеката, организовања стручне праксе за студенте Природно-математичког Факултета, организовања заједничких научно-стручних конференција, издавачке делатности и наступа на конференцијама и другим скуповима на којима ће се презентовати заједнички резултати.

Споразум о научно-техничкој сарадњи су потписали проф. др Милица Павков Хрвојевић, у име Природно математичког факултета и проф. др Зоран С. Павловић, у име Покрајинског заштитника грађана- омбудсмана.

Споразум ступа на снагу даном потписивања.