Please select your page

Несарадња са омбудсманом


Примери добре праксе


Препорука коју Покрајински заштитник грађана упућује Покрајинском секретаријату за здравство, социјалну политику и демографију у вези са уређивањем поступка остваривања права на додатак и увећани додатак за помоћ и негу другог лица деце са сметњама у развоју.


Мишљење које Покрајински заштитник грађана – омбудсман упућује Општини Стара Пазова у вези са доношењем Одлуке о регресирању трошкова за боравак трећег детета у предшколској установи.

Преузмите документа:
Download this file (2015-03-26_мисљење_ЗД19_15_ЗБ.pdf)Мишљење упућено Општини Стара Пазова192 kB

Мишљења Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана упућена Гимназији и економској школи „Јован Јовановић Змај“ у О., Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Просветној инспекцији у О. након спроведеног поступка у вези са спроведеним избором за ученика генерације школске 2013/2014. године у Гимназији и економској школи „Јован Јовановић Змај“ у О.


Одредба Правилника за остваривање права на основну и додатну подршку детету и ученику која се односи на узраст детета са сметњама у развоју које остварује право на надокнаду трошкова превоза  ради пружања индивидуалних третмана, није у складу са Законом о основама система образовања и васпитања.

Поступљено у складу са Препоруком


Центар за социјални рад, Дом здравља и Гимназија у најкраћем року дефинисаће и успоставити сарадњу сходно одредби члана 7 Закона о социјалној заштити („Сл. Гласник РС“, бр. 24/2011) ради пружања одговарајуће подршке породици, првенствено ради заштите права и најбољег интереса малолетника.

Поступљено у складу са Препоруком