Please select your page

Покрајински заштитник грађана - омбудсман и ИПА у Новом Саду: Ново партнерство утемељено на људским правима

Покрајински заштитник грађана – омбудсман закључио је данас у Новом Саду Споразум о сарадњи са новосадском регионалном подружницом Секције Интернационалне полицијске асоцијације - ИПА у Србији.

Размотривши прве кораке ка остваривању будуће сарадње, усмерене преваснодно ка едукативним, научно-истраживачким и другим активностима обе стране постписице, а које ће допринети афирмацији људских права и унапређењу њихове заштите, споразум су потписали проф. др Зоран Павловић, покрајински заштитник грађана - омбудсман и мр Милорад Петковић, председник ИПА Регије у Новом Саду и генерални секретар ИПА Србије. 

Међународно полицијско удружење (IPA - International Police Association) је струковна организација полицајаца основана 1950. године и која окупља готово 420.000 чланова у 68 земаља света. ИПА је заснована на принципима чије темеље чине одредбе Универзалне декларације о људским правима, а на темељу својих циљева регистрована је и при Савету Европе и УН са саветодавним статусом као међународна организација.