Please select your page

Састанак са представницима Мисије ОЕБС у Србији: О наставку и унапређењу сарадње

Покрајински заштитник грађана - омбудсман, проф. др Зоран Павловић, састао се јуче у Новом Саду са представницама Мисије ОЕБС у Србији. Састанак је уприличен како би се размотриле могућности наставка и унапређења сарадње започете ранијих година.  

Истичући значај подршке Мисије ОЕБС у Србији афирмацији институције Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана од самог њеног оснивања, професор Павловић изразио је очекивање да ће се у предстојећем периоду сарадња проширити на више специфичних питања остваривања, заштите и унапређења људских права. Уз активности у областима које спадају у надлежност Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана, попут права националних мањина, права детета, родне равноправности, социјалних или права у области заштите животне средине, нарочита подршка Мисије ОЕБС у Србији потребна је институцијама заштитника грађана приликом спровођења њихових активности у локалним заједницама чијим грађанима су њихове услуге тешко доступне.   

Уз професора Павловића, покрајинског заштитника грађана - омбудсмана, јучерашњем састанку присуствовале су и заменица за заштиту права националних мањина Ева Вукашиновић, као и саветнице Андријана Човић и Анкица Драгин. Мисију ОЕБС у Србији на састанку су представљале саветнице и сараднице Одељења за демократизацију Лесли Хес, Јелена Јокановић, Зорана Антонијевић и Маја Мићић.