Please select your page

Будимо хумани - дајмо крв

Будимо хумани - дајмо крвПокрајински заштитник грађана – омбудсман у више наврата јавно се оглашавао и апеловао на грађане да се придржавају мера које доносе надлежни органи, да воде рачуна о свом, као и животу и здрављу својих суграђана.

Епидемија COVID-19 и даље траје, а живот не стоји, већ тече својим током. У датим околностима, бројне тешкоће и изазови прете да угрозе остваривање људских права. Друштвена солидарност у овом тренутку у великој мери наслања се на личну одговорност грађана и грађанки према сопственом здрављу, али и кроз показивање бриге за здравље других.

Достојанствен живот и лични развој и напредак нису могући без права на здравље. Бити здрав и уживати потпуно физичко, ментално и социјално благостање није могуће без удруживања и међусобне спреге здравствене политике која делује на социо-економске, социо-културне те факторе животне средине и индивидуалних потенцијала и понашања сваког од нас. Због тога су, посебно у овим временима, хуманост и солидарност вредности које чувају људско достојанство и подршка су заштити људских права.

Стога, Покрајински заштитник грађана – омбудсман апелује на грађане и грађанке да се одазову на ванредне акције Завода за трансфузију крви Војводине и своју хуманост и солидарност искажу и на начин да дају крв. Јер оно што је најважније за људски живот је крв, а једним давањем крви можемо спасити три живота.

Последња саопштења


Најчитаније вести


Медијски кутак