Please select your page

Позитивни ефекти прописаних мера у геронтолошким установама

Посета Геронтолоском центру у Новом Саду

Фото: Архива Покрајинског заштитника грађана  - омбудсмана

Покрајински заштитник грађана - омбудсман је са задовољством примио вест да у геронтолошким центрима и старачким домовима на територији АП Војводине нема оболелих од корона вируса. 

Покрајински омбудсман континуирано врши обилазак геронтолошких центара и старачких домова на територији АП Војводине и његов је налаз да су услуге у поменутим установама на високом нивоу, да се прописи поштују, да запослени савесно испуњавају своје радне задатке и да надлежни државни органи улажу велике напоре да обезбеде што боље услове за функционисање тих установа. Да је тај утисак исправан и оправдан, доказују и извештаји да на територији АП Војводине у старачким домовима није забележен ниједан корисник оболео од корона вируса.

Покрајински омбудсман користи прилику да укаже и на солидарност коју су показали одређени привредни субјекти, тако што су старачким домовима и геронтолошким центрима донирали средства за набавку заштитног и дезинфекционог материјала или су им исти сами набављали.

Покрајински омбудсман позива грађане да се доследно  придржавају прописаних мера заштите од корона вируса, да се са обзирношћу односе једни са другима и да буду солидарни са свима којима је потребна помоћ и подршка.

Посета Геронтолоском центру у Новом Саду

Фото: Архива Покрајинског заштитника грађана  - омбудсмана

Последња саопштења


Најчитаније вести


Медијски кутак