Please select your page

НАЈАВА: Годишњи састанак мреже „Живот без насиља”

Институција Покрајинског омбудсмана, као координатор мреже „Живот без насиља“, организује конференцију под називом „Обједињено деловање институција у заштити од насиља у породици и над женама – пракса у Војводини“ која ће бити одржана 06. децембра 2012. године у Новом Саду, у великој сали Скупштине АП Војводине, са почетком у 10 часова.

Овогодишња конференција посвећена је умрежавању и заједничком деловању институција на локалном и покрајинском нивоу, добрим примерима и ефикасним методама рада.

Конференцију ће отворити председник Скупштине АПВ Иштван Пастор, покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин.

У радном делу конференције говориће заменица покрајинског омбудсмана за равноправност полова Даница Тодоров, помоћница покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Анита Беретић, заменик тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Зрењанину Слободан Јосимовић и представница Аутономног женског центра из Београда.

Мрежа „Живот без насиља“ окупља институције које се баве насиљем у породици, а настала је на иницијативу Покрајинског омбудсмана који настоји да подстиче и одржава комуникацију између институција и општинских тимова за борбу против насиља у породици, као и да унапређује њихов рад путем организовања састанака посвећених размени искустава и едукацији. Учесници/це конференције су представници/це институција чланица Мреже: центри за социјални рад, судови, тужилаштва, полиција, здравствене установе и покрајинске институције.

 

Молимо медије да извештавају.

Време предвиђено за давање изјава је од 9.30-10.00 часова.