Please select your page

Велики број грађана Кикинде искористио посету заменице омбудсмана

Заменица покрајинског омбудсмана, Ева Вукашиновић, примала је јуче са својим сарадницима грађане у Кикинди, а након тога учествовала и на трибини под називом „Зашто нам је потребан омбудсман“ у организацији кикиндског Културног центра.

Грађани су и овог пута могли лично да разговарају са заменицом покрајинског омбудсмана и њеним сарадницима о повредама њихових права и слобода учињених од стране органа управе, организација и јавних служби које врше управна и јавна овлашћења надзирањем примене прописа, контролом законитости, целисходности и ефикасности у раду.

Прилику да поднесе притужбу на повреду неког права, затражи правни савет, односно ближе се упозна са својим правима искористио је изразито велики број грађана. Притужбе грађана су се највише односиле на рад инспекцијских служби и јавних предузећа, неизвршавање судских пресуда и област радног права.

Након пријема грађана одржана је трибина у Културном центру којој се такође одазвао велики број грађана, где је главна тема била улога институције Покрајинског омбудсмана. Учесници трибине су активно допринели дискусији и закључили да је веома важно да се истраје на пољу заштите људских права истраје како би се она ефикасније остваривала и унапређивала.

Институција Покрајинског омбудсмана ће и даље у оквиру својих активности организовати пријем грађана у јединицама локалних самоуправа, како би грађани на што лакши, непосреднији и ефикаснији начин заштитили, остварили и унапредили своја права.