Please select your page

Највише жалби на инспекцијске службе и комуналне услуге

Заменица покрајинског омбудсмана, Ева Вукашиновић, примала је данас са својим сарадницима грађане у Бачкој Паланци. У оквиру посете овој општини, одржан је састанак са начелником Општинске у праве, Милојем Коларом, на којем су се разматрали актуелни проблеми општине, а који су у надлежности институције Покрајинског омбудсмана.

Након састанка, у згради Општинске управе одржан је пријем грађана где су грађани могли лично да разговарају са заменицом покрајинског омбудсмана и њеним сарадницима о повредама њихових права и слобода учињених од стране органа управе, организација и јавних служби које врше управна и јавна овлашћења надзирањем примене прописа, контролом законитости, целисходности и ефикасности у раду.

 Велики број грађана искористио је овај пријем како би поднео представку о конкретној повреди права, затражио правни савет, односно ближе се упознао са својим правима. Примедбе грађана су се овом приликом највише односиле на инспекцијске службе, комуналне услуге, неизвршавање судских пресуда, Службу за катастар непокретности, област радног права и питања легализације.

Институција Покрајинског омбудсмана ће и даље у оквиру својих активности организовати пријем грађана у јединицама локалних самоуправа, како би грађани на што лакши, непосреднији и ефикаснији начин заштитили, остварили и унапредили своја права.