Please select your page

Одржан стручни скуп на тему унапређивања образовања и комуникације за инклузивну заједницу

Покрајинска омбудсманка, Анико Мушкиња Хајнрих учествовала је у четвртак, 6. октобра на стручном скупу на тему образовања и комуникације за инклузивну заједницу, који је организовала Висока школа струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду. На скупу је поред учесника из Војводине учествовала и Јудитх Холленwегер, професорка на Педагошком факултету у Цириху која је присутне упознала са својим искуствима из области инклузивног образовања.

Анико Мушкиња Хајнрих је учесницима скупа у свом излагању представила резултате истраживања из области инклузивног образовања „Инклузија између жеље и могућности“ које је институција Покрајинског омбудсмана спровела крајем 2010. године. Поред најважнијих системских и законских решења која чине основу инклузивног образовања, омбудсманка је указала на највеће проблеме са којима се школски кадар у реализацији инклузије суочава, као и са могућим решењима који би допринели успостављању одрживог модела инклузивног образовања.

Након излагања учесника, уследила је дискусија у којој је публика имала прилике да постави питања, након чега су учесници на њих одговарали.