Please select your page

Посета Геронтолошком центру у Панчеву

Геронтолошки центар у Панчеву Покрајинска заштитница грађана – омбудсманка је 21. априла 2023. године у оквиру својих редовних активности посетила  Геронтолошки центар у Панчеву. Приликом посете обављен је разговор са директорицом установе госпођом Тањом Лукић и њеним тимом, а потом је у непосредном сусрету и разговору са корисницима услуга било речи о активностима и животу који проводе у овом дому.

На дан посете у Дому је било смештено 216 корисника од којих је око 90 корисника зависно од неге и помоћи која им се пружа у стационарним условима рада. Активности и радна терапија која је организована у овом центру је разноврсна и у многоме прилагођена афинитетима и потребама самих корисника који не крију своје задовољство због могућности које им пружа овакво ангажовање стручног особља. Корисници су истакли да постоји велика посвећеност и брига социјалних радника, радног терапеута као и здравственог особља који се брину о испуњености њихових потреба, односно да све функционише као једна сложна и посвећена породица.  Захваљујући посвећеном раду свих запослених, период пандемије Ковид  је преброђен без великих последица и губитака.

Потешкоће у раду Геронтолошког центра у Панчеву су изазване непромењеним ценама смештаја које су задржане на нивоу 1. октобра 2015. године што је недовољно за елементарно функционисање. Оваква ситуација је и осталим Геронтолошким центрима и домовима за старе који су посећени током 2022. и у првој половини 2023. године.

Геронтолошки центар у Панчеву