Please select your page

Делегација Републике Белорусије у посети Покрајинском заштитнику грађана-омбудсману

Посета делегације БелорусијеИмајући у виду да је Република Србија препозната као један од примера добре европске праксе у спровођењу родно одговорног буџетирања (РОБ-а), представници делегације Републике Белорусије су у дводневној посети Републици Србији ради упознавања са практичним искуствима РОБ-а.

У склопу ове посете, јуче, 28.марта, посетили су и институцију Покрајинског заштитника грађана-омбудсмана, који кроз буџетска средства финансира бројне иницијативе и активности са циљем унапређења родне равноправности.

Састанку су присуствовали поред представника Министарства привреде и Министарства рада и социјалне политике Републике Белорусије, пројектна координаторка UN Women Белорусија и програмска координаторка за РОБ, UN Women Србија. Покрајинска заштитница грађана - омбудсманка доц. др Драгана Ћорић и заменица за равноправност полова Снежана Кнежевић, упознале су делегацију са надлежностима и радом Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана, али и са програмским активностима, те искуством ове институције у примени РОБ-а.

Посета делегације Белорусије