Please select your page

Покрајински заштитник грађана – омбудсман на Седници Градског ученичког парламента

Седница градског уценицког парламентаДанас је у Скупштини Града Новог Сада одржана прва овогодишња седница Градског ученичког парламента. Отварању Седнице, уз в.д. начелника Градске управе за образовање Радована Ковачевића, присуствовао је и заменик Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана за права детета Милан Дакић.

У обраћању ученицима и ученицама, заменик Дакић подсетио је на то да је на иницијативу Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, у мају ове године, закључен споразум о сарадњи ове институције и Градског ученичког парламента у Новом Саду, те да су у претходном периоду представници овог тела активно учествовали на више стручних и едукативних скупова, округлих столова и трибина у организацији Омбудсмана представљајући глас деце и младих. Младим парламентарцима и парламентаркама пожелео је успешан рад и нове заједничке активности у области заштите и унапређења права детета.

Градски ученички парламент у Новом Саду је једини парламент у Републици Србији који окупља ученике основних и средњих школа са територије јединице локалне самоуправе у циљу заједничког настојања да се ученицима и ученицима обезбеди укључивање и пуна партиципација у друштву, живот у сигурном и безбедном окружењу и остваривање највишег степена њихових људских, личних и развојних потенцијала.