Please select your page

Промоција монографије "Жене у парламентарном животу Војводине - Други век" у Суботици

Промоција монографијеПромоција другог, допуњеног и проширеног издања монографије “Жене у парламентарном животу Војводине – Други век” у организацији Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана уприличена је у понедељак, 19. септембра у Плавој сали Скупштине града Суботице.

У жељи да скрене пажњу јавности на почетке организовања женског покрета у Војводини, борбу за право гласа, као и на улогу жена и значај њиховог присуства у обликовању парламентарног живота данашњице, Покрајински омбудсман је 2018. године први пут издао публикацију „Жене у парламентарном животу Војводине од 1918 - 2018“. Монографија, између осталог, садржи радове дванаест аутора и ауторки о организовању женског покрета у Војводини, борби за право гласа и положају жена у XX веку, о изборним квотама, као и биографије седам делегаткиња на Великој народној скупштини, међу којима је пет жена било из Суботице – три Буњевке и две Српкиње.

О монографији су говорили проф. др Зоран Павловић, покрајински омбудсман, Снежана Кнежевић, заменица покрајинског омбудсмана за равноправност полова и др Сузана Кујунџић Остојић, једна од ауторки радова.

Промоцији су присуствовали и представници/це правосуђа, Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, представници/це Буњевачког националног савета, локалног омбудсмана града Суботице, као и студенти и студенткиње Правног факултета за привреду и правосуђе.

Промоција монографије