Please select your page

Пет година школе људских права

Скола људских праваДанас је у Шапцу почела са радом пета по реду школа људских права Покрајинског заштитника грађана.

Учеснике школе поздравио је амбасадор Јан Брату, шеф Мисије ОЕБС-а у Србији.

У наредна три дана двадесет студената новосадског универзитета слушаће предавања о људским правима и правима деце, дискриминацији, толеранцији, инструментима за заштиту људских права, родној равноправности, предрасудама, злочину из мржње, насиљу у партнерским везама, родно осетљивом језику, говору мржње и заштити података о личности.

Рад у школи одвијаће се у форми предавања и радионица, а у улози предавача учесницима школе ће обратити Богдан Бањац из институције повереника за заштиту равноправности; Ивана Стевановић, директорица Института за криминолошка и социолошка истраживања; Ненад Вујић, директор Правосудне академије; проф. Зоран Павловић, покрајински омбудсман; Јелена Јокановић и Маја Мићић из Мисије ОЕБС-а у Србији и Милан Антонијевић експерт за људска права. За радионичарски рад задужене су Фатма Голош и Емра Садиковић и Аутономног женског центра и Нина Јанић Брусњаи из покрајинског омбудсмана.

Школа људских права Покрајинског заштитника грађана омбудсмана одвија се захваљујући подршци и разумевању Мисије ОЕБС-а у Србији.

Скола људских права 002