Please select your page

У Сомбору представљена монографија „Жене у парламентарном животу Војводине - други век“

Представљање монографије СомборПокрајински заштитник грађана – омбудсман представио  је јуче у згради Жупаније у Сомбору друго измењено и допуњено издање „Жене у парламентарном животу Војводине – други век“.  

Монографија је први пут  издата 2018. године, а  Покрајински омбудсман је то издање приредио поводом стогодишњице присаједињења Војводине Краљевини Србији. После четири године пред читаоцима се појавило и друго, измењено и допуњено издање монографије. Та чињеница, истакнуто је на промоцији, говори да је предмет публикације – стицање политичког субјективитета жена, те остваривање потпуне родне равноправности – актуално  и данас. Истакнуто је и да Република Србија данас има заокружен нормативни и стратешки оквир на пољу родне равноправности, али је  потребно да исти буде доследно имплементиран у свакодневном животу. 

Промоција монографије, између чијих се корица налазе радови 12 аутора и ауторки, организована је уз подршку Локалне омбудсманке града Сомбора, а присуствовале су јој представнице извршне власти града, органа локалне самоуправе, републичког парламента и представници образовног и  јавног живота  Сомбора.  

О публикацији су говорили проф. др Зоран Павловић, покрајински омбудсман, Снежана Кнежевић, заменица за равноправност полова и Павел Домоњи, саветник у Покрајинском омбудсману.

У наредном периоду монографија ће бити представљена у Суботици и Новом Саду. Промоцијом овог до сада најуспешнијег издања, Покрајински  омбудсман,  на пригодан начин обележава двадесетогодишњицу од доношења Одлуке о  покрајинском омбудсману.

Монографија

Представљање монографије Сомбор 2