Please select your page

Одговорно о говору мржње

Говор мрзње 2022Покрајински заштитник грађана – омбудсман у сарадњи са Институтом за криминолошка и социолошка истраживања организовао је данас, у Суботици, конференцију о говору мржње.

Учеснике скупа поздравио је Балинт Пастор, председник Скупштине града Суботице и, у име организатора, Ивана Стевановић, директорица Института за криминолошка и социолошка истраживања и Зоран Павловић, покрајински омбудсман.

Конференција је привукла пажњу медија, студената, истраживача,  припадника академске заједнице и националних савета националних мањина, а говор мржње је тематизиран из различитих перспектива – права националних мањина, вршњачког насиља, улоге независних институција, кривичне одговорности, грађанско-правне заштите, јавне и интернет комуникације, позиције бескућника, као и из перспективе младих који живе у мултикултуралним срединама.

На конференцији је представљен и зборник радова о говору мржње у коме се налазе радови двадесет аутора и ауторки.  

Конференција и зборник представљају наставак континуираног бављења Покрајинског омбудсмана проблемима од великог значаја за заштиту и унапређење људских права.

Скупом о говору мржње Покрајински омбудсман је започео серију манифестација којима ће обележити важан јубилеј - двадесет година од доношења одлуке о оснивању институције Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана.

Говор мрзње 2022

Говор мрзње 2022