Please select your page

Покрајински омбудсман уручио књиге за предшколце у Шангају и Бачком Петровцу

Бацки Петровац Донација књигаПокрајински заштитник грађана – омбудсман наставио је данас акцију даривања књига за децу у предшколским установама, у сарадњи с Градском библиотеком у Новом Саду. Покрајински омбудсман проф. др Зоран Павловић уручио је пакет књига и сликовница за децу која похађају вртић „Дуга“ у Шангају, а књиге на поклон добила су и деца у вртићу „Вчиелка“ у Бачком Петровцу.

Покрајински заштитник грађана је и током претходних година реализовао низ сличних активности, посебно истичући значај читања детету и са дететом од најранијих дана. те и на овај симболичан начин, даривањем књига, жели да читање учини доступним свој деци.

Са жељом да истакне важну улогу васпитача у првим корацима формирања дечије личности, Омбудсману је ова посета била повод да у непосредном разговору  чује њихова мишљења, ставове, искуства и проблеме са којима се суочавају.

Омбудсман је током јануара месеца уручио књиге за децу у вртићу „Лалице“ у Стапару и децу која похађају вртић у оквиру Основне школе „Хуњади Јанош“ у Чантавиру.

Сангај Донација књига