Please select your page

И кроз читање се упознајемо са својим правима

Покрајински заштитник грађана - омбудсман на сајму књигаПрви пут од свог оснивања Покрајински заштитник грађана - омбудсман  учествује на сајму књига, који се у Новом Саду организује од 3 до 10. марта 2022.године.

Омбудсман се представио публикацијама из области заштите права детета, равноправности полова, заштите права националних мањина, као и зборницима у којима су штампани радови учесника међународних конференција, које је Покрајински омбудсман у протеклих пет година организовао у Новом Саду.

Највећу пажњу сајамске публике привукао је зборник Жене у парламентарном животу Војводине 1918 – 2018, својим предметом - партиципацијом жена у јавном животу. По оцени посетилаца сајма, публикације Покрајинског омбудсмана са њиховим садржајима заслужују пажњу, не само домаће већ и шире, регионалне јавности. 

Учешће Покрајинског омбудсмана на Међународном сајму књига је још једна прилика да омбудсман, као институција која се бави заштитом људских права  представи снажну везу између људских права и књига, вишеструку и веома значајну, дајући кроз културу писане речи и приказане садржаје начине како све грађани могу да заштите своја права кроз предвиђени поступак пред независном институцијом.

Покрајински омбудсман и на овај начин, кроз презентацију свог рада подиже свест грађана о важности људских права и индивидуалних слобода, док својим практичним радом па и публикацијама и истраживањима ради  на заштити тих истих права и слобода.

Покрајински заштитник грађана - омбудсман на сајму књига