Please select your page

Амбасадорка Шведске у посети Покрајинском омбудсману

Амбасадорка Шведске и покрајински омбудсманИнституцију Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана јуче је посетила амбасадорка Шведске у Србији Аника Бен Давид. Проф. др Зоран Павловић, покрајински заштитник грађана - омбудсман, упознао је амбасадорку са радом институције и стањем људских права у Аутономној покрајини Војводини. Тема разговора биле су како досадашње, тако и планиране активности институције Покрајинског омбудсмана, која ове године обележава 20 година од оснивања.

Састанак двеју институција уприличен је и с циљем разматрања могућности и предлога у погледу наставка и унапређења сарадње започете ранијих година.  Покрајински омбудсман је, истичући значај подршке Амбасаде Шведске у Србији, изразио очекивање да ће се у предстојећем периоду сарадња проширити на више специфичних питања остваривања, заштите и унапређења људских права, а првенствено права детета.

Састанку су, уз покрајинског омбудсмана проф. др Зорана Павловића и амбасадорке Шведске Анике Бен Давид, присуствовали заменик Покрајинског заштитника грађана за права детета Милан Дакић и представници Амбасаде  Шведске: координаторка за комуникације и јавну дипломатију Славица Марковић-Сандић и представница организације Тераформинг Невена Бајалица.