Please select your page

Наставак посета женским удружењима

Жене на селуУ сусрет 15. октобру - Међународном дану жена на селу, Покрајински заштитник грађана – омбудсман наставио је са посетама удружењима жена на територији АП Војводине. Заменица за равноправност полова обишла је данас  удружења жена „Банатско јагње“ из Боке, „Велико срце“ из Лазарева и Клуб жена из Белог Блата.

Чланице удружења „Банатско јагње“ из Боке прерађују вуну и организују разне манифестације и активности, удружење жена „Велико срце“ негује традиционалне начине дружења, израде народних рукотворина и организовање едукација, док Клуб жена Бело Бело Блато ради на промоцији белоблатске гастрономије, колачарства, локалних производа и домаће радиности.

Како би се жене у руралним срединама економски оснажиле,  неопходно их је информисати о активностима, мерама и инструментима подршке којима се подстиче женско предузетништво. Данашњом посетом женским удружењима, као претходним и предстојећим посетама, Покрајински заштитник грађана – омбудсман тежи да доприносе, како целовитијем сагледавању проблема са којима се жене на селу суочавају приликом израде пројеката или конкурисања за подстицајна финансијска  средства, тако и њиховом ефикаснијем решавању.

Посете  удружењима  жена  са села на територији АП Војводине Покрајински заштитник грађана - омбудсман реализује у сарадњи са Заводом за равноправност полова и  Покрајинским секретаријатом за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Жене на селу