Please select your page

Потписан споразум о сарадњи са Удружењем грађана „Тераформинг Југ“

Потписивање споразума Омбудсман Тераформинг ЈугДанас је у Новом Саду, у просторијама Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана, потписан Споразум о сарадњи Покрајинског омбудсмана и Удружења грађана „Тераформинг Југ” из Новог Сада.

Споразум је закључен у циљу остваривања сарадње у области унапређења људских права, промоцији културе сећања, унапређења меморијализације и образовања о Холокаусту и другим страдањима у Другом светском рату, борби против ревизије и фалсификовања историје, остваривању вишедисцплинарних пројеката, као и у другим питањима од значаја за Аутономну покрајину Војводину.

Сарадња ће се одвијати преко заједничких наступа приликом реализација пројеката, организовања заједничких научно-стручних конференција,  семинара, округлих столова и других облика скупова, као и издавачке делаатности.

Споразум о сарадњи су потписали директор Удружења грађана „Тераформинг Југ“ Миленко Станишић и проф. др Зоран Павловић, у име Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана.

У светлу потписаног Споразума најављује се сарадња поводом организовања научног скупа,  који би се одржао почетком 2022. године под називом „80 година од погрома у Великој рацији - корак даље ка заједничкој будућности“. У наредном периоду јавност ће бити упозната о планираном програму, партнерима и учесницима скупа.