Please select your page

Покрајински омбудсман доделио Повељу за допринос и унапређење људских права директору ЈМУ Радио-телевизија Војводине

Додела повеље директору РТВПокрајински заштитник грађана – омбудсман проф. др Зоран Павловић уручио је данас Повељу за изузетан допринос заштити и унапређењу људских права др Миодрагу Копривици, генералном директору ЈМУ ,,Радио-телевизија Војводине”.

Овај догађај је уприличен у сусрет 10. децембру, Међународном дану људских права.

Покрајински заштитник грађана сваке године делује подстицајно на све оне који су носиоци јавне власти али и на  медијске сервисе попут Радио телевизије Војводине, јер скретањем пажње на све позитивне примере, по мишљењу професора Павловића, даје се допринос постизању заједничког циља, а то је остваривање загарантованих права за све грађане, подизање нивоа људских права на још виши ниво, али и нулта толеранција на насиље. У ово време пандемије морамо бити још солидарнији, а тим више одговорност институција као што је Радио-телевизија Војводине је већа.

Директор Радио-телевизије Војводине изразио је захвалност на овом значајном признању због чињенице да је препозната улога РТВ-а у заштити и унапређењу људских права. Ово признање, по речима др Миодрага Копривице, представља подстицај али и обавезу да се још више унапреде активности на овом пољу.