Please select your page

ПРЕДАВАЊЕ "НАСИЉЕ ПРЕМА ЖЕНАМА У ПОРОДИЦИ И У ИНТИМНИМ ПАРТНЕРСКИМ ОДНОСИМА"

Предавање о насиљу према женама у породициПокрајински заштитник грађана – омбудсман је, уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији, организовао данас предавање на тему „Насиље према женама у породици и у интимним партнерским односима“ које је одржала проф. др Невена Петрушић, редовна професорка Правног факултета у Нишу. Предавање је било намењено студентима социјалног рада Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду и Правног факултета за привреду и правосуђе у Суботици Универзитета Привредна академија у Новом Саду, а пратили су га и чланови односно пратиоци друштвене организације младих Конгресни едукативни центар.

Циљ ове активности Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана је оснаживање и подстицање младих за предузимање активне улоге у постизању родне равноправности и превенције родно заснованог насиља, а повод је глобална кампања „16 дана активизма против насиља над женама“. Ова светска кампања, коју обележава преко 1.700 организација широм света, почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава 10. децембра Међународним даном људских права. Циљ кампање је подизање свести јавности и предузимање активности за сузбијање насиља над женама .

Интерактивно онлајн предавање Покрајинског омбудсмана организовано је преко Зум апликације и пратило га је око сто студената/младих активиста.

Препознајући значај континуиране едукације младих о родно заснованом насиљу, Покрајински омбудсман организовао је ово предавање у циљу развијања ненасилног понашања и слања поруке да у нашем друштву постоји нулта толеранција на насиље.

Предавање о насиљу према женама у породици