Please select your page

„Права детета – добробит свих“

профаПокрајински заштитник грађана – омбудсман проф. др Зоран Павловић данас је, у оквиру Фестивала права детета, уручио лифлет-писмо управнику Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине доц. др Ђорђу Илићу како би оно даље било дистрибуирано трудницама и породиљама у овој установи.

Писмо је осмишљено у току Кампање „Позитивно родитељство – дар за цео живот“, када је УНИЦЕФ заједно са својим партнерима обележавао јун као месец подршке подстицајном родитељству и позитивним родитељским праксама. Имајући у виду значај и улогу родитеља у развоју детета, циљ Покрајинског омбудсмана био је да овим писмом, од првог дана рођења детета, родитељима омогући доступност основним информацијама о правима детета и кључним условима за квалитетан целовит развој детета.

Покрајински заштитник грађана – омбудсман, захваљује Клиничком центру Војводине и Клиници за гинекологију и акушерство на подршци у реализацији ове активности. Циљ Фестивала права детета напослетку и јесте окупљање, умрежавање и оснаживање интерсекторског приступа у заштити и унапређивању права детета. Јер једино холистичким приступом можемо адекватно одговорити потребама целовитог развоја детета и обезбеђивању подршке породици у заједници. Због тога и само писмо насловљено је слоганом Фестивала „Права детета – добробит свих“. Писмо ће током Фестивала бити подељено свим породилиштима у АП Војводини.