Please select your page

Покрајински заштитник грађана – омбудсман у посети месној заједници Југовићево на Међународни дан старијих особа

Посета месној заједници Југовићево - Међународни дан старих особаДанас, 1. октобра, у месној заједници Југовићево обележен  је Међународни дан старијих особа низом активности и културно-уметничким програмом којем су  присуствовали Покрајински заштитник грађана – омбудсман проф. др  Зоран Павловић и заменица за равноправност полова Снежана Кнежевић.

У склопу обележавања празника, Дом здравља Нови Сад организовао је  бесплатне анализе крвног притиска и шећера у крви за све пензионере и пензионерке са територије месне заједнице Југовићево, након чега је обележавање празника настављено пригодним културно-уметничким програмом у коме је између осталог наступило и КУД Удружења пензионера Града Новог Сада.

Покрајински заштитник грађана – омбудсман искористио је ову прилику да обави неформалне разговоре са присутним пензионерима и пензионеркама о њиховом положају и потребама, а у циљу заштите и унапређења права старијих особа, као и са  председником Месне заједнице Драганом Пајићем.

Међународни дан старијих особа обележава се 1. октобра у складу са Резолуцијом 45/106 коју је прогласила Генерална Скупштина УН 14. децембра 1990. године.

Посета месној заједници Југовићево - Међународни дан старих особа

Посета месној заједници Југовићево - Међународни дан старих особа

Посета месној заједници Југовићево - Међународни дан старих особа