Please select your page

Конференција "Злочин из мржње / Hate crime"

Конференција Покрајински заштитник грађана – омбудсман организовао је јуче у Сремским Карловцима конференцију под називом „Злочини из мржње / Hate crime“.

Најпре су се уводним речима присутнима обратили покрајински заштитник грађана – омбудсман проф. др Зоран Павловић, директор Карловачке гимназије – проф. Радован Ковачевић, директорица Виктимолошког друштва Србије Весна Николић Ристановић и повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић. Сви уводничари нагласили су да без оснаженог појединца и заједнице, уз институције система, не може бити заустављено насиље, па тиме ни злочини мржње. Осим њих, у раду конференције учествовали су правници, политиколози и стручњаци за кривично право, виктимологију, комуникологију и заштиту људских права. Поред поменутих учесника конференције, такође и гости конференције су били и професори и ученици треће године Карловачке гимназије.

Покрајински заштитник грађана – омбудсман наставља са добром праксом која је установљена претходних година – и ове године у сусрет конференцији приређен је зборник под називом „Human Rights Protection“ односно „Заштита људских права“, који садржи радове 12 еминентних аутора из области заштите људских права.

Конференција