Please select your page

Одржан семинар - Стратешко планирање мреже „Живот без насиља“ – II део

Мреза Живот без насиља - Стратешки планПокрајински заштитник грађана – омбудсман, као координатор мреже „Живот без насиља“, организовао је у уторак, 2. јула у хотелу Премиер Президент у Сремским Карловицма семинар за чланице/ове Координационог тима Мреже.

Тема семинара, који је реализован уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији, била је стратешко планирање у циљу израде стратешког плана Мреже и представља наставак претходног који је одржан у мају месецу у Ечки.

Како би се унапредила сарадња покрајинских институција унутар Мреже у циљу превенције и сузбијања насиља над женама и насиља у породици, Покрајински зашитник грађана – омбудсман сматрао је да је неопходно спровести процес планирања у оквиру којег би се дефинисали стратешки циљеви Мреже и активности покрајинских институција унутар ње, за прериод од 2019. до 2022. године.

Семинару су, поред покрајинског заштитника грађана – омбудсмана проф. др Зорана Павловића, заменице за равноправност полова Снежане Кнежевић, представнице Мисије ОЕБС-а у Србији Драгане Иветић – Радић, присуствовали и дали свој допринос представнице/ци Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Покрајинског секретаријата за здравство, Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице, Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Покрајинског секретаријата за финансије, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Завода за равноправност полова, Покрајинског завода за социјалну заштиту  као и посланица у Скупштини АП Војводине. Процес планирања водила је консултаткиња Биљана Малетин.

Мрежа Живот без насиља Стратешки план