Please select your page

Менди Менинг, наставница године у САД, гост Покрајинског омбудсмана

Мандy Маннинг пхотоКао гост Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, у Србији ће од 12. до 18. маја, боравити Менди Менинг, наставница из Сједињених Америчких Држава, специјализована за рад са ученицима мигрантима и избеглицама којима,  путем посебних метода рада које је развила, помаже да превазиђу страхове и лакше се прилагоде новом животном и образовном окружењу.

Током боравка,  госпођа Менинг ће обићи прихватне центре за мигранте у Војводини, као и школе које похађају ученици мигранти. Наставницима из ових школа, те другим професионалцима који раде са децом и за децу, студентима Педагошког факултета као будућим учитељима, њиховим професорима, али и другим заинтересованим за ове теме, г-ђа Менинг ће одржати предавање на тему образовног рада са мигрантима, искуствима и методама рада у случајевима вршњачког насиља и дискриминације, те активностима које предузима као носилац признања 2018 National Teacher of the Year. Предавање ће бити одржано 15. маја, у Сомбору, у Великој скупштинској сали у згради Жупаније, Трг цара Уроша 1, са почетком у 11.00 часова.

Слично предавање и разговор са госпођом Менинг биће уприличено и 16. маја у Новом Саду, а у сарадњи са Центром за права детета и у Београду, у Кући људских права и демократије, сутрадан 17. маја са почетком у 13.00 часова.

Организујући ову посету Покрајински заштитник грађана – омбудсман жели да допринесе унапређењу права детета на образовање, као и да ојача компетенције свих професионалаца, укључених у рад са мигрантском популацијом, с обзиром на један од закључака резултата мониторинга процеса инклузије ове деце у образовни систем Републике Србије о неопходности пружања помоћи и подршке наставницима у даљем раду.

Више информација о угледној гошћи посетиоци сајта Покрајинског омбудсмана могу пронаћи на адреси: https://ccsso.org/teachers/mandy-manning, https://www.newsweek.com/who-mandy-manning-teacher-year-who-handed-trump-letters-refugee-students-909114.

Посета Менди Менинг је реализована захваљујући разумевању и подршци амбасаде Сједињених Америчких Држава.