Please select your page

Посета Бачкој Тополи поводом случаја вршњачког насиља

Омбудсман Бачкој ТополиЗаменици и саветница Покрајинског заштитника грађана - омбудсмана били су данас у Бачкој Тополи где су, заједно са Заштитником грађана Општине Бачка Топола Миладином Нешићем, посетили Основну школу ''Чаки Лајош'' и Центар за социјални рад за општине Бачка Топола и Мали Иђош. Повод ове посете био је случај вршњачког насиља о којем је Покрајински заштитник грађана недавно сазнао путем писаних и електронских медија, а на основу чега је покренуо поступак по сопственој иницијативи.

Током разговора са просветном инспекторком Општине Бачка Топола, директорком и педагошкињом Школе, као и са директорком органа старатељства, Омбудсман је стекао јаснији увид у околности конкретног случаја. Констатовано је да сложеност ситуације изискује успостављање и јачање интерсекторске сарадње свих релевантних актера, пре свега истовремено укључивање и континуирано ангажовање институција образовног система и система социјалне заштите, у чијем средишту је најбољи интерес детета, те потреба за заштитом дететовог достојанства и приватности.

Покрајински заштитник грађана ће након спроведене истраге и прикупљених информација предузети даље мере сходно својим овлашћењима.

Поводом овог случаја, Омбудсман издаје следеће саопштење.

Омбудсман у Бачкој Тополи