Please select your page

Интерсекторски рад у најбољем интересу детета

Састанак  - У најбољем интересу детета

Покрајински заштитник грађана – омбудсман, у сарадњи са Заштитником грађана Града Новог Сада, данас је организовао састанак с представницима одговорних установа и других институција, с циљем размене искустава у погледу остваривања права детета на инклузивно образовање.

Посебна пажња посвећена је питању могућности одлагања поласка детета у први разред основне школе. С представницима Школске управе Нови Сад, Градске управе за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада, Комисије за процену потреба за пружањем додатне образовне, здравствене или социјалне подршке детету/ученику и стручни сарадници/це из Основне школе ''Прва војвођанска бригада'', Предшколске установе ''Радосно детињство'' и ШОСО ''Милан Петровић'' разговарано је о законској регулативи с једне стране и проблемима у пракси и примени постојећих законских одредби са друге.

Покрајински заштитник грађана анализираће и систематизовати прикупљена стручна мишљења и ставове свих учесника у погледу разматраних питања, а на основу чега ће формулисати закључке и предузети даље мере сходно својим овлашћењима.

Конкретнија сарадња свих актера биће реализована у наредном периоду, како би заједничким ангажовањем и јачањем међусекторског приступа, допринели унапређењу положаја детета и ефикаснијој заштити њихових права.

Састанак  - У најбољем интересу детета